Florin Ionel Moise este noul președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Acesta a fost numit miercuri, în plenul Senatului, pentru un mandat de patru ani, în această funcție.

Înainte ca acesta să primească votul în plen, senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean a reclamat o serie de nereguli procedurale privind numirea preşedintelui ANI și a cerut mai multe elemente  pe acest subiect. 

"Nu suntem în cunoștință de cauză pentru a lua o decizie informată. Nu e în regulă cum s-a pregătit această reuniune", a punctat demnitarul social-democrat. "Suntem obligați să fim informați, să știm ce votăm, pentru că suntem organul care adoptă hotărârea constitutivă de drepturi", a mai explicat Corlățean.

La solicitarea acestuia,  Moise s-a prezentat pe scurt, referindu-se la principalele obiective pe care le are în vedere, pe perioada mandatului său.

În favoarea lui Moise au votat 78 de senatori, înregistrându-se şi opt abţineri.  Noul preşedinte a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului. Grupul senatorilor PSD au votat pentru.

Consiliul Naţional de Integritate a adoptat hotărârea de a valida rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI. Candidatul declarat admis a fost Moise Florin Ionel. Consiliul propune Senatului numirea candidatului în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.