Refacerea stratului de uzură pe întreaga suprafață a părții carosabile pe strada Calea Ialomiței, ca urmare a degradărilor apărute  la nivelul covorului asfaltic, a generat reacții din partea liberalilor târgovișteni. 

Liderul PNL Târgoviște, consilierul municipal, Aurelian Cotinescu, a pus sub semnul întrebării astăzi, într-o conferință de presă, faptul că lucrările de refacere a acestui tronson din centură vor fi realizate pe banii constructorului, așa cum a anunțat primarul.

"Această Cenușereasă a administrației târgoviștene ne va crea probleme în continuare, probabil că ni se va spune că alții vor plăti, nu noi, dar, în final, sunt sigur că tot noi vom plăti", spune Cotinescu. 

"Eu nu cred că acest constructor va reface întreaga suprafață pe banii lui! Nu există niciun constructor atât de slab sau atât de prost încât să dea aproape 1 milion de euro din buzunar și să și fie  fericit că lucrează în Târgoviște. Problemele pe această centură provin și de la terasament pentru că acolo este vorba de mai multe lucrări, la canalizare, lucrări care, dacă ar fi fost bine executate, nu am mai fi avut probleme în momentul de față. Părerea mea este că această gogoriță cu constructorul care va face lucrările pe banii lui nu va funcționa. Cu siguranță, vor apărea procese, vor fi și pierdute unele cum au fost și cele cu CAST. Cu siguranță, banii vor fi plătiți, în final, tot din bugetul local", opinează acesta. 

Primăria Municipiului Târgoviște anunța miercuri, 7 iulie, că a decis ca stratul de uzură să fie refăcut integral pe întreaga suprafață a părții carosabile, ca urmare a degradărilor apărute pe strada Calea Ialomiței, la nivelul covorului asfaltic.

Administrația locală motiva că a luat această decizie în contextul în care, în ultimele luni, stratul de asfalt de pe strada menționată a fost peticit în mai multe locuri, iar degradarea continuă.

Turnarea noului strat de asfalt se face exclusiv pe cheltuiala constructorului, în baza obligației de garanție, dă asigurări Primăria.

Frezarea stratului vechi de asfalt, turnarea unui nou covor asfaltic, dar și intervențiile în zona căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere, vor dura aproximativ 10 zile.

"Primăria Târgoviște regretă disconfortul generat în legătură cu traficul rutier din zonă, însă aceasta era singura alternativă pentru a evita cârpirea repetată a drumului, coroborată cu remedierea străzii în viitor, după expirarea perioadei de garanție, suportată din bugetul local.

Administrația târgovișteană anunță că nu vor fi acceptate lucrări care să nu corespundă din punct de vedere calitativ", mai informează conducerea primăriei.