Situația obiectivului de investiții „Pod peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari” se află în atenția conducerii Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), întrucât lucrările nu se desfășoară în condiții corespunzătoare din punct de vedere al mobilizării resurselor de personal și al utilajelor, podul fiind închis citrculației publice, la solicitarea constructorului.

CJD a organizat în ultimele două săptămâni două întâlniri cu toți factorii de decizie implicați. Astfel, la o primă întâlnire la obiectiv, la care au participat atât conducerea CJD cât și reprezentanți ai constructorului, proiectantului, dirigintele de șantier, precum și primarul comunei Corbii Mari, au fost analizate mai multe aspecte legate de tehnologia de lucru și activitățile cuprinse în proiectul tehnic, deoarece antreprenorul general a reclamat anumite deficiențe din acest punct de vedere.

Cu toate că analizele efectuate la obiectiv au fost constructive, existând opinii obiective, dar și divergențe, atât din partea proiectantului, cât și a dirigintelui de șantier, nu s-a ajuns la o înțelegere amiabilă, executantul solicitând actualizări ale prețului ofertei, precum și o extensie a perioadei de execuție.

Având în vedere acest fapt, a doua întâlnire a avut loc la sediul instituției noastre, cu participarea liderului de asociere și asociatul acestuia (însoțiți de un reprezentant al Casei de Avocatură), conducerii CJD, primarului comunei Corbii Mari și dirigintelui de șantier.

Au fost reluate analizele în detaliu, cu prezentarea punctelor de vedere atât din partea constructorului, cât și din partea Consiliului Județean Dâmbovița și primăriei Corbii Mari, stabilindu-se ca și concluzie, prezentarea, în cel mai scurt timp, din partea executantului a măsurilor necesare realizării obiectivului, cu actualizarea corespunzătoare a graficului de execuție și limitarea la maximum a perioadei de restricție impusă prin închiderea circulației peste pod.

Luând în considerare cu prioritate multiplele sesizări/reclamații și cerințe ale cetățenilor comunei Corbii Mari afectați de închiderea circulației pietonale și rutiere pe pod, aceștia fiind nevoiți să aleagă o variantă ocolitoare ce depășește 10 km, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a atras atenția în mod direct executantului, să mobilizeze în mod corespunzător personalul și utilajele pentru încadrarea în graficele stabilite, cu prezentarea scrisă  a măsurilor ce urmează a fi întreprinse. În cazul în care constructorul nu va intra într-un ritm de lucru corespunzător, CJD va pune în aplicare clauzele contractuale, implicit rezilierea contractului.

Consiliul Județean Dâmbovița înțelege nemulțumirea cetățenilor pentru disconfortul creat în perioada de realizare a investiției, asigurându-i de toată implicarea în finalizarea la termen a obiectivului și reducerea perioadei de restricții impusă.