Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște își va redobândi strălucirea anilor ei de glorie, dă asigurări președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

El a anunțat că,  zilele trecute, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”, în valoare de peste 12.000.000 lei.
 
 
"Săptămâna aceasta, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția în urma cărora se vor realiza lucrările de conservare și restaurare a clădirii Fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, astfel încât să fie păstrate unicitatea și semnificația istorică a acesteia. De asemenea, la finalul lucrărilor care vor dura 35 de luni, în fosta Școală de Cavalerie vor putea fi organizate evenimente culturale naționale și internaționale, dar se va realiza și un film de animație cu tema “Cavaleria română în istorie”, spune Ștefan.
"Județul Dâmbovița are un potențial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat. Ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține toate inițiativele și proiectele care vor duce la punerea în valoare a patrimoniului cultural și a celui natural din județul nostru. Este de datoria noastră să lăsăm pentru cei ce vor veni mărturii ale trecutului nostru", a mai arătat președintele CJ.