• S-au comemorat șapte ani de la doborârea aeronavei care efectua zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, când 298 de persoane având 17 naționalități diferite și-au pierdut viața. 
  • Titus Corlățean și-a exprimat profunda compasiune pentru toți cei care au pierdut persoane dragi și a reafirmat necesitatea accelerării eforturilor vizând stabilirea adevărului, înfăptuirea justiției victimele și rudele apropiate ale acestora, precum și tragerea la răspundere a celor responsabili

Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean (România, SOC), raportor PACE privind asumarea responsabilității pentru coborârea zborului MH17, a comemorat doborârea zborului MH17 al Malaysia Airlines la 17 iulie 2014.

Acum șapte ani, toate cele 298 de persoane aflate la bord, inclusiv 196 de cetățeni olandezi, și-au pierdut viața atunci când zborul Malaysia Airlines MH17 a fost doborât peste estul Ucrainei. Aș dori să-mi exprim condoleanțele din inima familiilor victimelor ”, a spus Corlățean.

Investigații internaționale serioase au ajuns la concluzia preliminară că luptătorii separatisti din regiunea Donbass au doborât avionul, folosind o rachetă rusă BUK. Având în vedere o asemenea atrocitate, trebuie să se facă dreptate, cu colaborarea autorităților de anchetă din toate țările în cauză ”, a adăugat el.

Suntem datori familiilor victimelor, a căror suferință a fost adâncită de încercările de a răspândi confuzia și de a acoperi faptele”, a conchis el.

Titus Corlățean urmează să efectueze o vizită de informare în Olanda și Ucraina, în octombrie.