Astăzi, 2 decembrie a.c., Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate.

Ședința de audieri în cadrul celor patru Comisii parlamentare menționate a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat.
Persoanele audiate au fost: Iulia Raluca Matei, secretar de stat în MAE, desemnată pentru a conduce Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE și Dănuț Sebastian Neculaescu, secretar de stat în MAE, desemnat pentru a conduce Delegația Permanentă a României pe lângă NATO.
Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat, la finalul audierii, avizul favorabil pentru cei doi ambasadori propuși.
Președintele Comisiei pentru politică externă a adresat felicitări pentru calitatea de excepție a parcursului profesional al celor doi candidați propuși pentru funcțiile de ambasadori extraordinari și plenipotențiari ai României și le-a urat mult succes în importanta lor misiune de promovare a intereselor statului român pe lângă Uniunea Europeană și NATO.
Audierile s-au desfășurat în cadrul unei proceduri mixte, în format fizic, la sediul Senatului și, respectiv, virtual.