Răvășitul oilor a fost sărbătorit și anul acesta la Runcu. Cea de-a 28-a ediție a evenimentului ce marchează, în județul Dâmbovița, transhumanța a atras mii de dâmbovițeni și numai.

Traseul spre locul evenimentului a fost supraaglomerat, formându-se coloane de mașini.

Printre ei s-a aflat și conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole, parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban și Corneliu Ștefan, Inspectorul Școlar General, Cristina Stroe, consilierului județean Ileana Nicolăescu, ambasadorilor Rusiei, Cubei și Venezuelei, subprefectul județului Argeș, Adrian-Dumitru Bughiu, reprezentanții Asociației de Prietenie România - Venezuela - Cuba, dar și reprezentanții autorităților locale din mai multe localități dâmbovițene. 


Răvășitul oilor s-a desfășurat și anul acesta la Runcu, sub forma unui târg de toamnă, organizat într-o zonă cu priveliște pitorească – Vârful lui In, din apropierea satului Brebu. În cadrul târgului, atât ciobanii, cât și alți producători locali și-au prezentat roadele muncii de peste an, iar numeroșii cetățeni care au dorit să participe la acest eveniment au putut să se bucure de produsele tradiționale comercializate, dar și de diferitele activități recreative, ce și-au găsit și ele locul în cadrul acestei manifestări.