Deputatul Pro Romania, Oana Vlăducă reacție vehementă față de atitudinea civică în contextul  epidemiei de coronavirus. Într-o postare pe facebook, parlamentarul a vorbit despre nevoia de conștientizare din partea populației cu privire la eforturile comune ce trebuie depuse pentru gestionarea eficientă a situației de criză.

Sunt cât pot de atentă în a vorbi pe subiectul COVID-19. Avem specialiști, avem autorități, avem stat.

Dar mai avem și popor, iar parte din el se află peste granițele patriei. Din această parte, o felie însemnată se întoarce în țară din zone profund afectate de virus. Aici intervin cuvinte precum „responsabilitate”, „minciună”, „sabotaj”.

Dacă cei care se întorc din țări lovite de acest virus nu conștientizează momentul critic, e #zadarnic orice efort. Oameni care se întorc și mint cu privire la locul de unde au plecat sau fug, pur și simplu, de izolare/carantină, preferând să răspândească un virus agresiv sunt de nedescris în ochii mei. Sunt inconștienți conștienți, ca să le spun așa. Răspândesc microbul celor din familie, prietenilor, rudelor, necunoscuților, evitând o banală izolare. Cum se poate așa ceva?

P.S: către elevi - sper ca măsura închiderii școlilor să nu devină și ea zadarnică, iar „clasele” să se mute în baruri, cafenele etc.