Lupta cu coronavirusul care parcă a pus stăpanire pe întreaga planetă este, poate, cea mai mare provocare pentru omenire de după cel de-al Doilea Război Mondial. Suprapunerea efectelor devastatoare asupra sănătății populației cu criza economică ar putea duce la colaps, în lipsa unor măsuri urgente de susținere financiară.

Trecem prin momente unice în economia mondială, astfel niciodată o criză socio-economică nu a mai apărut de la o zi la alta. Totul ca o urmare rapida a COVID-19, care nu s-a mulțumit cu daunele umane și a ținut să afecteze serios  și economia.

Dimensiunea răului fiind fără margini toți cetățenii Romaniei s-au uitat cu atenție către Guvern  de la care așteptam măsuri de prevenire a prăbușirii economice așa cum au făcut alte state UE (Germania, Franța, Grecia), dar la noi s-a urat multă sănătate de către președintele țării, este de părere Răzvan Bejan, coordonatoul Pro Romania Moreni.

În opinia sa, statul roman nu are puterea să susțină un astfel de cataclism economic. Totodată, liderul Pro Romania propune cateva măsuri menite să sprijine economia în cădere liberă.

Presiunea pusă pe bănci prin acordarea unei proceduri simplificate de creditare ; oferirea unor facilități fiscale - TVA micșorat în servicii, cota de impozitare pe salarii redusă o contribuție a statului pentru plata salariilor în perioada de criză, sunt cateva dintre soluțiile  propuse de acesta.