În România s-a înregistrat, vineri, 27 martie, cea mai mare creștere a noilor cazuri de coronavirus de la izbucnirea pandemiei. Au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire, pacienții noi având vârstele cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat, joi, la Digi24, ca reacție la cea mai mare creștere a cazurilor din România că trendul ascendent va continua. 

„Era de asteptat. Noi am avut două-trei zile cu stabilizarea numărului de cazuri însă nu puteam să credem ca am ajuns la vârful numărului de cazuri  și  sistăm la un trend descrescător. Cu siguranță va mai continua acest trend crescător, după părerea mea, până după Paști, dar e important să fie creșterea moderată, adică să nu se dubleze noile cazuri de la o zi la alta, ci sa fie suportabil pentru sistemul de sănătate. Scenariul cel mai favorabil este că, în decurs de 7 zile, ajungem la 2.000 de cazuri. Dar este foarte probabil ca acest scenariu sa fie depășit și să atingem mai repede 2.000 de cazuri. Scenariul 4 inseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și exista posibilitatea sa fie activată și a treia linie de spitale. Eu văd trendul descendent în a doua parte a lunii mai”, a declarat Alexandru Rafila.

 

sursa: stiripesurse