Spitalul Județean de Urgență Târgoviște gestionează bine, până în prezent, situația generată de criza Covid-19. La Secția de Boli Infecțioase, au fost înregistrate  primele două cazuri de persoane vindecate de Covid-19 care au fost și externate. Președintele CJD, Alexandru Oprea a precizat marți, într-o conferință de presă online că numărul persoanelor infectate nu a crescut și niciun cadru medical nu a fost depistat cu COVID.

Cu toate acestea, se pare că teama de virus începe să "selecteze" personalul aflat în linia întâi a luptei. Alexandru Oprea a anunțat că două cadre medicale de la Secția Pneumologie din cadrul SJUT au demisionat.

"Aveam două cadre medicale care, probabil speriate, și-au dat demisia. Am reușit să suplinim această criză cu două persoane de la Spitalul Găești care au fost detașate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște", a explicat Oprea.

 

În ceea ce privește asigurarea echipamentelor necesare protecției personalului medical, autoritățile dau asigurări că acestea sunt suficiente pentru circa o lună.