Senatorul Titus Corlățean, președinte executiv al PSD Dâmbovița, a semnalat luni, în cadrul unei conferințe de presă online, gravele erori în gestionarea situației de urgență de către  guvernul Orban. Demnitarul a făcut un bilanț al măsurilor din această perioadă criticând dur întârzierea unora dintre ele și  atrăgând atenția asupra mai multor abuzuri care se săvârșesc în această perioadă delicată.

El a arătat, în intervenția sa, că, în materie de abuzuri, se pregătește un tun prin proiectul de ordonanță de urgență ce vizează modificarea mai multor acte din Codul Administrativ în scopul creării unui climat propice epurărilor politice.

Acest Decret nou care se pregătește ar trebui și trebuie să țină seama de o serie de observații pe care noi la nivelul PSD le-am făcut la nivel național în ultimele zile și săptămâni. Inclusiv astăzi transmit un mesaj public, că ar trebui să țină cont de semnalele pe care noi le-am transmis în Parlament atunci când am adoptat o serie de legi importante care au corectat prostiile pe care guvernarea PNL le-a făcut (...)

Le cerem să stopeze abuzurile, să stopeze schimbările abuzive, să stopeze tunurile economice", spune Corlățean.