• În sfârșit, putem spune că, apa, sursa vieții este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe.
  • Dacă ajungem la o secetă extremă, noi o să avem în această conductă, care are 2,2 metri în diametru, o rezervă de apă de consum pentru mai bine de 30 de zile

Vești grozave pentru locuitorii orașului Pucioasa și nu numai! Astăzi, 18 mai 2020, la Pucioasa, au fost recepționate lucrările la noua aducțiune de apă, iar din luna iunie, după ce vor fi finalizate procedurile de autorizare la DSP,  la robinete va curge apă bună de băut, după cum dă asigurări primarul orașului.

Investiția a fost  realizată din fonduri ale Primăriei Pucioasa și ale Consiliului Județean Dâmbovița și  va deservi circa 35.000-40.000 de locuitori din zona de nord a județului.

La evenimentul de recepție a lucrărilor a fost prezent alături de primarul Constantin Ana și președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, un susținător activ al acestui proiect important.

Este un moment de maximă bucurie. Vorbim de 3 ani de o soluție pentru apa potabilă la Pucioasa și astăzi ne apropiem de final. Astăzi, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, urmează predarea instalației către Compania de Apă și finalizarea demersurilor pentru obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Au verificat deja instalația, au fost pe traseul surselor de apă care intră în această conductă care ajunge la Pucioasa, deci, din punctul nostru de vedere nu va mai dura mult până când în sfârșit vom avea apa pe care am promis-o la robinet. Noi ne-am setat ca și obiectiv de finalizare a tot ceea ce înseamnă această rețea data de 1 iunie, pentru că am zis să avem timp și să facem o acțiune de promovarea a acestui lucru pentru că, la Pucioasa, locuitorii încă au o fobie pe ceea ce înseamnă apa de la robinet, robinetul există doar pentru duș, nimeni nu mai vrea să bea apă de la robinet și va fi un pic dificil să-i convingem să se adapteze și să folosească din nou apa de la robinete pentru consum", a precizat primarul orașului, Constantin Ana, în cadrul unei conferințe de presă online.

"Proiectul a fost început în 2016. Ne-am oprit din cauza faptului că nu am avut susținerea proprietarilor terenurilor pe unde a trecut conducta, apoi am realizat că este prea importantă lucrarea și investiția ca să o lăsăm la voia întâmplării și la decizia unuia sau altuia și am luat o decizie unitară, și anume exproprierea de utilitate publică, pentru că această conductă de 3,1 kilometri trece prin 52 de proprietăți private, pe lângă domeniul public și proprietatea Apelor Române. Am făcut foarte multe buletine de analiză, le-am repetat și tot repetat în așa fel încât să fim conștienți că nu facem o investiție în zadar. Ideea este că în momentul de față e incredibilă diferența, sunt markeri și de o mie de ori mai mici în această sursă decât în apa din baraj, iar clorul pe care va trebui să-l introducă CATD în procesul de tratare va fi la limita minimă permisă de lege. Este unul dintre proiectele principale ale orașului Pucioasa. Din acest moment, nu doar cetățenii orașului Pucioasa vor fi fericiți, ci și locuitorii celorlalte comune care vor beneficia de apă de la noi, pentru că Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și, cât de curând, Bezdead vor avea apă din sursa noastră nouă. În sfârșit, putem spune că, apa, sursa vieții este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe.

Debitul noii conducte este de 120 litri pe secundă. Funcționează lejer la acest debit. Noi în cea mai călduroasă zi, când se uda și în grădini, nu am avut un consum mai mult de 100 litri pe secundă. Această conductă are o rezervă de apă dacă ajungem într-o situație nefericită. Dacă ajungem la o secetă extremă, noi o să avem în această conductă, care are 2,2 metri în diametru, o rezervă de apă de consum pentru mai bine de 30 de zile”, a mai subliniat edilul.