Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a  verificat respectarea de către operatorul de transport al administrației locale a noilor reguli pentru transportul rutier de persoane, impuse potrivit Ordinului comun nr. 984/829/2020, al ministrului Transporturilor și al ministrului Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, publicat sâmbătă, 16 mai, în Monitorul Oficial.

 
 
Astfel, la urcarea în vehicule au fost montate dozatoare cu soluții dezinfectante; se efectuează curățenia și dezinfecția mijlocului de transport înainte de plecarea în cursă; conducătorul auto este dotat cu mască de protecție; primul rând de scaune din spatele soferului este păstrat liber, pentru a evita interacțiunea socială; pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului se realizează doar pe ușa din față, iar coborârea pe cealaltă/celelalte ușă/uși.
Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul vehiculelor de transport pasageri, precum și pe toată durata călătoriei.