Activitatea de pregătire pentru examenele naționale a  elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a a început în toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița.

Inspectoratul Școlar Județean informează  că  au fost prezenți la orele de pregătire circa 4100 elevi din cei 5200 care și-au manifestat intenția de a participa la cursuri. Absența unei părți a elevilor din anii terminali poate fi pusa pe seama vremii nefavorabile, dar și pentru că în această perioadă a continuat și pregătirea online.

Potrivit ISJ, au fost prezenți 1300 elevi de liceu și 2800 elevi de gimnaziu, nefiind înregistrate incidente, procedurile realizate de ISJ Dâmbovița și de unitățile de învățământ pe baza ordinelor Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății fiind respectate.

Desfășurarea activităților a fost sprijinită de personalul medical și de cadrele didactice care au făcut parte din echipele de organizare. Activitatea a fost o ocazie bună de a obișnui elevii cu situația de examen din viitor și cu respectarea regulilor de distanțare fizică impuse de contextul COVID-19.

Activitatea de pregătire a elevilor continuă în perioada 2-12 iunie, pe baza programului organizat de fiecare instituție de învățământ.