• "Astăzi, avem în oraș 6 cetățeni depistați pozitiv la testul Covid!", anunță primarul.
  • "În spitalul orasenesc Pucioasa sunt internate 58 de persoane si, fara satisfactie, va spun ca tratam si primii pacienti din oras, pe langa persoane din toate colturile judetului plus Ilfov si Bucuresti!"

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a vorbit fără menajamente, despre situația cazurilor de Covid-19 înregistrate la nivelul urbei. 

Într-o postare pe pagina de Facebook, acesta a făcut, din nou, apel la responsabilitatea cetățenilor pentru a evita răspândirea noului coronavirus în comunitate. 
"Ne pregatim de o noua saptamana!
O saptamana intr-un judet aflat sub presiunea numarului constant mare de imbolnaviri de Covid!
Pentru cei implicati, inclusiv pentru administratiile locale, tensiunea este mai mare decat credeti, mai ales ca nu mai exista localitate fara persoane contaminate.
Pentru a evita orice speculatie, vreau sa va prezint situatia REALA, la nivelul localitatii noastre: astazi avem in oraș 6 cetateni depistati pozitiv la testul Covid!
O parte din ei sunt internati in spital (am discutat cu fiecare dintre ei si sunt bine astazi, desi unul dintre ei a avut complicatii), iar restul sunt izolati la domiciliu si respecta cu strictete regulile impuse.
Va spun toate aceste lucruri pentru a avea informatiile corecte, de la o sursa autorizata!
Din anchetele epidemiologice am inteles faptul ca respectivele persoane au dobandit virusul in alt mediu decat cel profesional sau familial, deci nu exista astazi surse sau focare locale!
Totodata in spitalul orasenesc Pucioasa sunt internate 58 de persoane si, fara satisfactie, va spun ca tratam si primii pacienti din oras, pe langa persoane din toate colturile judetului plus Ilfov si Bucuresti!
Aceasta este situatia astazi!!!
Nu este nici foarte rea, dar nici imbucuratoare!
Trebuie sa stiti toate aceste lucruri pentru a actiona impreuna pentru siguranta noastra, a tuturor!
Nu vreau sa sadesc panica! Dar vreau sa cladesc o siguranta care vine din responsabilitate!
Va rog sa realizati ca acest oras este casa noastra, a tuturor! Si trebuie sa il protejam prin toate metodele posibile, protejandu-ne in primul rand pe fiecare dintre noi!"