Ceremoniile dedicate Sf. Ier. Nifon se vor desfășura, anul acesta,  la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, respectând toate normele sanitare în vigoare. 

Ceremoniile liturgice vor debuta cu Vecernia Sfântului ce va fi oficiată luni, 10 august, în Catedrala Mitropolitană, de la ora 18.00, după care sfintele moaște vor fi duse la Mănăstirea Stelea unde vor rămâne până a doua zi seara târziu.
"Ținând cont de legislație, dar și din motive ce țin de imposibilitatea utilizării spațiului tradițional de desfășurare a sărbătorii din anii precedenți, parcul Mitropoliei care se află în plin proces de restaurare, anul acesta, ceremoniile dedicate Sf. Ier. Nifon se vor desfășura la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, acolo unde există Casa Nifon, locul unde sfântul a locuit, prin urmare, un alt spațiu ce poartă amprenta istorică a activității sale", a precizat vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu, vineri, în cadrul unei conferințe de presă dedicată evenimentului.
Toți credincioșii care vor participa la eveniment vor fi dezinfectați la intrare și vor primi măști gratuite pe care le vor purta pe toată perioada desfășurării ceremoniilor. 
"Pe credincioșii care vor dori să se închine la sfintele moaște îi rugăm să păstreze distanța fizică și îi asigurăm că racla va fi dezinfectată de fiecare dată. Ulterior, aceștia sunt rugați să meargă și să ocupe un scaun liber în incinta mănăstirii unde vor putea să asiste în siguranță și vor putea urmări ceremonialul liturgic și pe trei mari ecrane. Credincioșii care vor dori să se împărtășească sunt rugați să aștepte până la finalul Sfintei Liturghii când vor fi împărtășiți de mai mulți preoți din mai multe sfinte potire fiecare având câte o linguriță sfințită conform ultimei hotărâri al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române", a spus vicarul eparhial.
Totodată pentru a încuraja performanța educațională, ÎPS Nifon îi va premia pe cei 22 de elevi din județ care au obținut media generală 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Vor fi lansate, de asemenea, volumele și broșurile misionare pentru tineri.
 Ieșirea din incinta Mănăstirii Stelea se va realiza pe Calea Domnească.
"Facem apel la toate autoritățile locale, așa cum am făcut-o și în scris către Instituția Prefectului, Poliție, Jandarmerie, ISU, DSP, Ambulanță, să ia toate măsurile care se impun. Îndemnăm pe toți fiii și fiicele duhovnicești ale eparhiei noastre csre vor dori să se roage alături de noi la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon să respecte cu deosebită responsabilitate măsurile de protecție sanitară ce se impun pentru ca astfel să ne putem bucura cât mai curând de revenirea la normalitatea vieții de dinaintea apariției noului coronavirus", a mai transmis vicarul eparhial Ionuț Ghibanu