Cu respectarea strictă a normelor sanitare în vigoare, numeroși pelerini din Municipiul Târgoviște și din întreaga Eparhie, precum și autorităţi publice au luat parte, în zilele de 10 și 11 august 2020, la Târgoviște, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, manifestări ce s-au desfășurat sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.

      Ceremoniile au fost inaugurate în ziua de luni, 10 august, cu slujba Vecerniei ce a fost oficiată la Catedrala din Târgoviște. La finalul sfintei slujbe, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nifon a fost dusă, în procesiune, la Mânăstirea Stelea.
      A doua zi, marți, 11 august, credincioșii au venit în incinta Mânăstirii Stelea pentru a lua parte la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată de către Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, numeroși preoți și diaconi.
      Cu acest prilej, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Valea Leurzii, Protoieria Pucioasa, pe tânărul diacon, absolvent al cursurilor de licență și de master, din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, Teodor Romario Tudorache.


Mitropolitul Nifon a evocat importantul rol spiritual, misionar și pastoral al Sfântului Ierarh Nifon, protectorul Eparhiei noastre, pentru Ortodoxia românească și universală, personalitatea bisericească marcantă a veacului său, a cărui strălucitoare și sfântă prezență este vie, luminoasă și puternică până astăzi, dar, în același timp, și cel dintâi sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre. Apoi, Înaltul Ierarh a lansat volumele, tipărite cu acest prilej de către Editura Eparhiei noastre, intitulate: Târgoviște - reședință a Mitropoliților munteni- 500 de ani de la mutarea oficială a Mitropoliei de la Curtea de Argeș, Vlad Țepeș - apărător al civilizației creștine și Tudor Vladimirescu, personalitate complexă a neamului românesc - 240 de ani de la nașterea sa, precum și broșurile misionare, intitulate: Filantropia creștină - mărturie concretă a valorilor Evangheliei lui Hristos și Parohia - spațiu spiritual, cultural și educațional fundamental.
      Înaltul Ierarh a oferit, după aceea, “Diploma de Excelenţă Sfântul Ierarh Nifon” și daruri, celor 22 de elevi din Eparhia noastră care au obţinut media generală 10 la Evaluarea națională și la Bacalaureat, anul acesta.