Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița se laudă cu dotări noi care le vor eficientiza activitățile pe care le desfășoară! 

 

Este vorba despre Centrul de comunicaţii mobil  destinat să asigure schimbul de informaţii voce/date/video între Punctele de Comandă şi sediile I.J.J./I.G.J.R./M.A.I. din zone geografice în care nu există infrastructură RCVD şi va fi deservit de un echipaj compus din specialişti IT&C de la nivelul unităţii.

Din punct de vedere operativ, principalele cerinţe pe care le îndeplineşte Centrul de comunicaţii mobil al I.J.J. Dâmboviţa sunt:

  • instrument de sprijin al comandantului forţelor, pentru luarea deciziilor şi fundamentarea actului de comandă.

  • folosirea lui pentru toate tipurile de criză (de ordine publică, teroristă, catastrofe naturale, evenimente climatice ş.a.) şi pentru manifestările de amploare;

  • disponibilitatea permanentă, privitor atât la lucrătorii specializaţi care le deservesc, cât şi la mijloacele tehnice/serviciile puse la dispoziţie pentru funcţionarea optimă a acestora;

  • interoperabilitate cu celelalte structuri/instituţii M.A.I. şi compatibilizare a dotării tehnice, astfel încât cooperarea să se realizeze în timp util;

  • preluarea, înregistrarea şi distribuirea de imagini video atât analogice cât digitale prin conexiune securizată;

  • realizarea de reţele locale de radiocomunicaţii în zona de acoperire a centrului mobil de comunicaţie - creşterea gradului de acoperire la nivel local a reţelelor de telecomunicaţii special;

  • asigurarea unui sistem de mesagerie electronică criptată - creşterea gradului de securitate a informaţiei;

  • realizarea comunicaţiilor radio voce şi transmisii de date între personalul dislocat în zona de misiune şi infrastructura fixă a sistemului naţional de telecomunicaţii speciale, folosind centrul mobil ca repetor sau ca nod de comunicaţii.

Din punct de vedere tehnic, centrul mobil de comunicaţii este conceput în ideea realizării unei compatibilităţi maxime cu reţelele de telecomunicaţii speciale naţionale şi în conformitate cu cerinţele operaţionale definite pe baza termenilor de referinţă.

IJJ Dâmbovița este unul dintre cele 12 obiective din țară dotat cu acest centru mobil de comunicații, valoarea acestuia cifrându-se la circa 50 000 de lei. Conducerea Inspectoratului spune că va mai investi aproximativ 12 000 pentru dotarea la cele mai înalte standarde de calitate. Centrul mobil de comunicații va fi folosit pentru prima dată în acțiunile prilejuite  de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon care vor avea loc în luna august.