Ne topim! Temperaturi record se vor înregistra în aceste zile pe teritoriul României! Valul de căldură se va menţine pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, în acest interval fiind anticipat un cod portocaliu pentru mai multe judeţe din ţără.

Primăriile orașelor Titu, Pucioasa și Târgoviște au pus la dispoziția cetățenilor puncte de prim-ajutor.

Primăria orașului Titu a dispus ca, pe timp de caniculă, să fie inființate puncte dotate cu dozator de apă rece gratuită pentru locuitorii orașului și, totodată, să fie înființat și un punct de prim ajutor.

Punctele de distribuire a apei vor fi: – Piața ” Complex Modern Titu” în intervalul orar: 08:00 -18:30.

– Policlinica Titu din str. Pictor Nicolae Grigorescu

– Secția UPU Titu din str. Pictor Nicolae Grigorescu (program non-stop)

– Farmacia „CATENA” din str. Garii, bl B2, parter;

– Farmacia „CATENA” din str. I.C.Vissarion, bl. 7, sc A, parter;

– Farmacia ” ELEDANIS ” din str. Tudor Vladimirescu, nr. 2;

– Primaria Orasului Titu  din Str. Pictor N. Grigorescu, Nr. 1.

– Centrul de Tineret Titu din str. Garii

– Politia Locala Titu  din Str. Pictor N. Grigorescu, Nr. 1.

 

Punctul de prim ajutor este amplasat in incinta Pieței ” Complex Modern” în intervalul orar 08 — 16:30 ; tot aici se vor desfășura și servicii de asistență medicală.

Persoana responsabilă cu asigurarea asistenței medicale pe perioada caniculei este as.medical comunitar Ungureanu Cătălina- Florina, tel: 0245651095 sau 0784295550.

Au fost amenajate puncte de distribuire a apei potabile pe durata caniculei!

Pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populației, pe raza Orașului Pucioasa s-au constituit 6 puncte de distribuție a apei potabile, în următoarele puncte:

-Farmacia Catena – str. N. Titulescu, nr. 2;
-Farmacia Catena – str. Republicii, nr. 118;
-Farmacia Help Net – str. Republicii, nr. 86;
-Farmacia Help Net – str. Republicii, nr. 110;
-Farmacia Sensiblu – str. Republicii, nr. 108 A;
-biroul administrației ”Piața Cartaxo”.

În oraș funcționează și 2 cișmele stradale cu apă potabilă (1 în piața centrală și 1 în Parcul Independenței).

De asemenea, pentru a trece mai uşor peste aceste zile călduroase, recomandăm cetățenilor, în special persoanelor vârstnice, să evite ieşirile în perioadele cu temperaturi ridicate, respectiv în intervalul orar 11.00-16.00, să consume zilnic doi litri de lichide – apă plată sau ceai, să evite băuturile alcoolice şi cele carbogazoase, să supravegheze copiii, evitând locurile de joacă expuse direct radiaţiilor solare.

 

Primăria Târgoviște pune la dispoziția cetățenilor câteva puncte de prim-ajutor, unde trecătorii pot bea un pahar cu apă, îşi pot verifica tensiunea şi pot primi asistenţă medicală. 
Aceste puncte sunt situate în următoarele locații: Piața 1 Mai, Piata Bucegi, Piața Bărăției, Piața Tricolorului (Centrul Național Informare și Promovare Turistică), Cantina de Ajutor Social, Centrul "Sfânta Maria" (microraionul nr. XI).
Punctele vor fi deschise pe toată durata caniculei, între orele 10.00 – 17.00, inclusiv sâmbătă. 
În această perioadă, se recomanda evitarea expunerii la soare la orele amiezii, consumarea de lichideși purtarea de haine de culoare deschisă.