Primarii mai multor localități dâmbovițene ar putea fi chemați la ordine de către Prefectura Dâmbovița!

Numeroasele disfuncționalități constatate de către Inspectoratul Școlar Județean la nivelul relației dintre primării și unitățile de învățământ din mai multe localități dâmbovițene  au fost aduse în atenția Instituției Prefectului. 

Inspectorul școlar general, prof. Ion Sorin, a realizat o analiză a modului în care există sau nu relații de colaborare între autoritățile locale și echipele manageriale locale iar concluziile au fost negative.

"Am aplicat un chestionar directorilor și directorilor adjuncți ai unităților de învățământ preuniversitar.  Au completat chestionare 139 de unități școlare cu personalitate juridică din cele 155 existente  în județ", a precizat Ion Sorin, în ședința Colegiului Prefectural.

Primăria Brănești este de departe UAT-ul cu cele mai multe bile negre în ceea ce privește relația cu unitățile de învățământ.Totodată, primăriile Vârfuri, Uliești, Băleni figurează în clasamentul celor care au nereguli constatate de ISJ. Mai mult, din raportul inspectorului ISJ reiese că în Brănești și în  nu mai puțin de 6 cazuri din Târgoviște  reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație ai unităților școlare nu au fost numiți cu respectarea prevederilor legale.