Premierul Florin Cîțu  le-a transmis, astăzi, prefecților, într-o videoconferință,  că, începând de săptămâna viitoare, va începe a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 și le-a cerut să trateze cu „foarte mare importanță” această campanie de vaccinare.

 Săptămâna viitoare începe etapa a doua de vaccinare, ceea ce înseamnă că va trebui să facem noi centre în afara spitalelor și aici este nevoie de suportul dumneavoastră, ca reprezentanți ai guvernului, și este nevoie să arătăm profesionalism, dar să o facem și cu celeritate. (...) Sunt deja județe unde progresul este semnificativ. (...) În același timp unde lucrurile nu au ajuns la un ritm care să mă mulțumească: Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Piatra Neamț. Pe toți vă rog să tratați cu foarte mare importanță această campanie de vaccinare. Este important să avem centre de vaccinare pregătite”, a spus Florin Cîțu.

Şeful Executivului a vorbit despre accelerarea campaniei şi dacă un ritm mai rapid de vaccinare va fi menţinut, atunci am putea ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.

Premierul a atras atenţia că pandemia nu s-a încheiat, iar restricţiile trebuie menţinute acolo unde este necesar.

El a precizat că săptămâna viitoare trebuie să fie gata cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, pentru că atunci va începe etapa a doua a vaccinării.

Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă după estimările noastre şi domnul ministru al Sănătăţii este acolo, ministrul de Interne, ministrul Apărării, din estimările noastre, săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua. Deci înseamnă că aceste centre, care sunt în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a conchis Cîţu.