Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021.

Începând cu această dată, consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.

Autorităţile şi specialiştii recomandă consumatorilor casnici să încheie contracte pe piaţa concurenţială, fie cu actualul furnizor, fie cu un altul, licenţiat de ANRE.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că va da în folosinţă, de joi, un call-center pentru a veni în ajutorul consumatorilor interesaţi de liberalizarea pieţei de electricitate.

Linia telefonică va fi dedicată special liberalizării, pentru a veni în ajutorul consumatorilor care doresc să afle mai multe despre acest proces sau doresc să primească ajutor pentru a accesa comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a lansat, luni, un proiect prin care se prevede prelungirea până la 31 martie a perioadei în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei pe piaţa concuremţială.
 
Decizia ar fi  fost luată ca urmare a necesităţii asigurării unei mai bune informări şi pentru ca procesul „să se desfăşoare în beneficiul conusmatorului final”. Astfel, potrivit proiectului, clienţii casnici vor putea încheia contracte de furnizare până la 31 martie.