La Găești, directorul centrului de vaccinare a decis să primească pe oricine dorește să se imunizeze, pentru a se nu irosi doze de vaccin, chiar dacă etapa actuală a campaniei prevede doar vaccinarea angajaților din sistemul medical. Decizia oarecum rebelă a medicului Laurențiu Belușică s-a dovedit a fi extrem de controversată.  Faptul că medicul  s-a abătut de la linia strategiei naționale a stârnit reacții din partea autorităților.  DSP Dâmbovița a făcut deja un control, marți, la spital, dar a constatat că protocolul a fost respectat: cei care au fost vaccinați au fost persoanele încadrate în etapa I.

 

De departe, cea mai virulentă reacție este cea a fostului lider ALDE Dâmbovița, Ionel Petre. Reacție dură la adresa autorităților care au vorbit despre cercetarea disciplinară a medicului...

  •  "Venim peste voi, frustraților!"
 
"Nu îl cunosc personal pe domnul doctor Laurențiu Belușica, managerul spitalului din Găești, deși "bântui" județul acesta de ani buni, plus prima "tinerețe". Mi-e clar că eu am pierdut. Dar măcar îl pot felicita public pentru atitudinea sa de SALVATOR și al oamenilor și al banilor de la bugetul de stat.
Cum asta? Păi văd că filfizoni, precum Valeriu Gheorghiță, atacă public un manager care nu este dispus să arunce la gunoi banul public, ci să îl utilizeze pe adevărați doritori de vaccin.
Cunoscând condițiile de păstrare și utilizare a vaccinului, doctorul îl pune la dispoziție oamenilor, dar riscă, în același timp, cercetarea disciplinară pentru că nu a aruncat la gunoi munca unor specialiști și fondurile statului român, așa cum fac ei, cei de la vârf.
Atât vă trebuie să îi faceți ceva că venim peste voi, frustraților!", a spus Ionel Petre pe pagina sa de facebook.
 
  • "Faptele bune pot fi rapid și cu maximă satisfacție "răsplătite"!
 
"Este un gest admirabil. Dar, ca în România, trebuie să fim atenți la proceduri, la etapele stabilite de Ministerul Sănătății, pentru prioritizarea vaccinării! Să nu le încălcam, fie și mânați doar de bunele intenții! Căci în țara aceasta, faptele bune pot fi rapid și cu maximă satisfacție "răsplătite"! Oricum felicitările mele pentru inițiativă!", este reacția primarului orașului Pucioasa Constantin Ana.
 
"Bravo lui! Sper ca sa fie preluat peste tot acest model de lucru!", spune Valentin Calcan, președintele CCIADB.
 
P.P Andreescu: "Bravo lui... Dar, dacă mai spune odată asta și e dată și pe sticlă, vă asigur că zboară din funcție... Cum îndrăznește cineva să iasă din "graficul" făcut și dirijat de "comisia de experti" ...??? 
Racoviță S.: "Felicitări ! Decât să le arunce ,a făcut foarte bine ca le-a folosit".