Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, printre altele și despre stadiul investiției de reabilitare  a Stadionului "Eugen Popescu". Acesta a ținut să facă  precizări de natură să clarifice câteva aspecte importante.

"Vreau să fac câteva precizări pentru că au fost lucruri care s-au spun în legătură cu stadionul. Avem, ca și stadiu, la tribuna propusă fundațiile sunt gata urmând ca în cel mult două săptămâni să înceapă montarea tribunei metalice, care este în lucru în acest moment. De asemenea, la tribuna existentă pe de-o parte se execută lucrări de desfacere și curățare a pereților de tencuială și de desfacere a betonului de pe gradene, pe o secțiune. De asemenea, se consolidează stâlpii și grinzile. La Corpul C10 s-a montat armătura, s-a turnat betonul la zidul des sprijin, s-au trasat și s-au spart gradene la tronsonul numărul 2. La instalația de nocturnă au fost livrate carcasele de buloane pentru stâlpi, urmând ca stâlpii, cu tot sistemul de nocturnă, să ajungă în stadion undeva până la finalul lunii viitoare. Pe zona de parcare, au fost executate aleile de acces, au fost delimitate locurile de parcare cu borduri. Canalizarea a fost realizată atât pentru apele menajere, cât și pentru apele meteorice. Au fost realizate conductele subterane pentru hidranți, au fost executate traseele pentru cabluri, iar la suprafața de joc au fost realizată infrastructura, au fost realizate instalațiile de încălzire, degivrare, drenaj și aspersie. S-a montat și gazonul… Cam acestea sunt elementele care țin de Stadionul Municipal „Eugen Popescu”.

Vreau să spun că facem toate eforturile pentru a finaliza această investiție, dar, din nou, și aici, discutăm de necesitatea unei alocări normale către administrația publică locală de la nivelul administrației publice centrale, în contextul în care administrația locală târgovișteană, în acest moment, construiește un stadion și împreună cu Consiliul Județean susține financiar și o echipă de primă ligă. Iar dacă vă uitați cu atenție pe tabloul primei ligi veți vedea că sunt puține orașe în acest moment care își permit să susțină o echipă în Liga I, fiind municipii cu mult mai potente din punct de vedere financiar, în comparație cu municipiul Târgoviște, care nu realizează acest lucru… Și vreau să o spun foarte clar, și eu îmi doresc să termin stadionul cât mai repede, și eu îmi doresc să vedem Chindia jucând la Târgoviște, dar lucrul acesta, repet, depinde în mare măsură de suportul financiar pe care îl vom primi, dacă îl vom primi, mai ales în partea de final a investiției, când costurile vor fi foarte mari.  În fiecare zi avem activități legate de Stadionul „Eugen Popescu”, repet, și eu îmi doresc să realizez cât mai repede această investiție, și mie îmi place fotbalul și vreau ca FC Chindia să joace la Târgoviște, rămâne de văzut dacă, pe Legea bugetului de stat, va mai fi permis administrațiilor locale să finanțeze echipe profesioniste de fotbal, și aici vom avea o discuție”, a declarat Cristian Stan.