• Pierderi dezastruoase pentru bugetul local! 45 de milioane în minus la încasări, spune primarul Târgoviștei

Municipalitatea târgovișteană are o serie de obiective de investiții importante, unele în stadii foarte avansate, a căror implementare integrală depinde de bugetul de stat și de Legea Bugetului de Stat.

Primarul Cristian Stan spune că nu a reușit, anul trecut, asigurarea finanțării unor lucrări de investiții în infrastructura rutieră, mai ales în contextul în care municipiul Târgoviște a primit ZERO lei la rectificările bugetare. 

"Aștept cu nerăbdare legea bugetului de stat, vreau să văd cotele care vor reveni unităților administrativ-teritoriale. Pe bugetul de anul trecut, nu am reușit să asigurăm finanțarea unor lucrări de investiții deosebit de importante (lucrări de reabilitare la Calea Domnească, bulevardul Independenței, 9 Mai, Aleea Grivița, Virgil Drăghiceanu, Boerescu Zaharia etc). În ceea ce privește rectificările bugetare, n-avem nicio nădejde de la actualul guvern. Dacă un an și ceva nu ne-a dat niciun ban, mi-e greu să cred că își vor schimba optica în perioada următoare", a arătat primarul.

Stan a mai precizat că anul 2021 va unul foarte dificil din punct de vedere financiar pentru municipiul Târgoviște. El a adăugat că  anul trecut a fost unul dezastruos din punct de vedere al încasărilor la bugetul local, înregistrându-se o pierdere de 45 de milioane de lei.