Intervenție a salvamontiștilor dâmbovițeni, finalizată cu succes!

Echipa Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a intervenit în data de 8 februarie 2021, în zona Scropoasa, acolo unde a fost solicitată pentru a ajuta doi turiști blocați cu mașina personală.

Turiștii aflați în dificultate au solicitat ajutorul echipelor de intervenție și doi salvatori montani, împreună cu un echipaj al Postului de Jandarmerie Montană Zănoaga s-au deplasat la locul anterior menționat, găsind turiștii în autoturismul personal, autoturism echipat cu anvelope de vară și tracțiune 2×4, în imposibilitatea de a continua drumul. Salvatorii au montat lanțurile antiderapante și au escortat autoturismul până la baza Salvamont Zănoaga, turiștii aflându-se în afara oricărui pericol.

Tragem un semnal de alarmă și dorim să atenționam turiștii ce vin în zona montană să aibă autoturismul echipat corespunzător sezonului de iarnă.

În caz de urgență puteți apela la numărul unic de urgenta 112, la Dispeceratul Național Salvamont  0-SALVAMONT sau direct la Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița – 0726686685.