Suntem în plin război, iar personalul este epuizat! Este semnalul de disperare al personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență, care luptă pe toate liniile în această perioadă, pentru a asigura buna funcționare a actului medical.

  • "Încercăm să-i rezolvăm pe toți, dar, din păcate, uneori se așteaptă foarte mult până găsim un loc pentru a interna un om cu o formă medie sau severă"!

"Suntem sufocați la momentul acesta și avem mare nevoie de sprijinul populației. Fără o bună conlucrare și o bună înțelegere între cele două părți, va fi foarte greu de depășit în condiții normale. Spitalul este beneficiarul nivelului de infectare din societate, noi fiind paratrăznetul. La noi apelează toată lumea, încercăm să-i rezolvăm pe toți, dar, din păcate, uneori se așteaptă foarte mult până găsim un loc pentru a interna un om cu o formă medie sau severă" , spune managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.

"Ne aflăm în război! Tot personalul este super obosit pentru că lucrăm la capacitate maximă pe toate liniile. Ne-am descurcat cu forțele proprii și doar ce am mai angajat pe perioadă temporară medici de diverse specialități, iar în ceea ce privește terapia intensivă, avem sprijin în sensul că avem detașat un medic specialist ATI de la București și de la Moreni o doamnă doctor specialistă ATI. Pneumologii și infecționiștii se ocupă tot timpul de pacienții COVID, iar medicii de alte specialități, diabet, medicină internă au făcut prin rotație și în secțiile covid", ne-a explicat Dumitrescu.

Managerul spitalului spune că secția ATI este tot timpul plină, 8 pacienți pe 8 locuri.

  • "Ne apropiem de capacitatea maximă"!

"La pacienții covid pozitivi aproape toate locurile suntem ocupate și jonglăm cu trei, patru locuri libere în fiecare zi. Ne apropiem de capacitatea maximă, iar pe celelalte secții avem activitate normală, cu unele reduse ca și număr de paturi pentru că a trebuit să creăm spații special destinate covid și, ca atare, au fost micșorate ca număr de paturi.

Noi, ne-am adaptat, de la începutul pandemiei, și pe alte urgențe medicale care apar și la pacienții covid. Avem bloc operator special destinat pacienților covid pozitivi", a mai spus dr. Dumitrescu. 

Eforturile conducerii SJUT în asigurarea actului medical de calitate continuă. Pandemia a impus necesitatea unor investiții în extinderea rețelei de oxigen, însă, nu același lucru se poate spune și despre celelalte trei spitale din județ, care se pare că au fost luate pe nepregătite de valul trei al pandemiei. Acestea au primit, însă, imbolduri, în acest sens, din partea autorităților are gestionează sănătatea la nivel județean.