Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) a debutat astăzi, vineri, 25 iunie, prin semnarea, la sediul administrativ al CJ Dâmbovița, a primelor 30 de contracte cu 21 de unități administrativ-teritoriale.

"Este o misiune îndeplinită, în primul rând, pentru dâmbovițeni, și nu în ultimul rând, pentru toți primarii, indiferent de culoarea politică, așa cum am promis. Ne dorim dezvoltarea tuturor comunităților locale", a precizat președintele CJ, Corneliu Ștefan. 

Cele 21 unități administrativ-teritoriale care, de astăzi, vor beneficia de banii alocați prin PJDL sunt Aninoasa, Bucșani, Comișani, Dobra, Doicești, Dragodana, Dragomirești, Hulubești, Lucieni, Ludești, Mănești, Moțăieni, Potlogi, Pucioasa, Raciu, Runcu, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Vârfuri și Voinești.

Domeniile în care au fost depuse proiectele sunt drumuri, tineret și sport, rețele de canalizare, unități sanitare, sisteme de colectare a apelor pluviale, rețele de apă.

Valoarea totală a proiectelor depuse, evaluate și aprobate se ridică la peste 65 de milioane de ei.

"Fac un apel pentru toți primarii din județ să vină alături de Consiliul Județean în asociere pentru dezvoltarea comunităților locale", a transmis Corneliu  Ștefan.

CJD este singurul consiliu județean din România care are un program județean de dezvoltarea locală. 

"O spun cu toată responsabilitatea, este singura sursă de finanțare pentru unitățile administrativ-teritoriale, în asociere", a precizat Ștefan.

În acest an, CJD a alocat suma de 40 de milioane de lei numai pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală.