Astăzi, 2 iulie, a fost semnat contractul de delegare, prin concesiune, a activității de colectare și transport al deșeurilor municipale în județul Dâmbovița. Acțiunea avut loc la Centrul Internațional de Conferințe din Târgoviște. 

Din prima zi a anului viitor, în județul Dâmbovița, se va trece la colectarea separată și transportul separat al deșeurilor provenite din locuințe și din activități comerciale, din industrie și din instituții.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 8 ani și  are o valoare de 297.016.750,48 lei, fără TVA. El presupune ca, de la 1 ianuarie 2022, de la fiecare gospodărie din județ, deșeurile menajere vor fi colectate selectiv, în funcție de natura acestora - deșeuri umede și deșeuri uscate.
 
 Până la 1 ianuarie 2022, în județ vor fi distribuite, GRATUIT:
➡️ 156.227 pubele;
➡️ 5.241 containere;
➡️ recipienți metalici;
➡️ saci rezistenți.
✅ De asemenea, se vor folosi peste 120 de utilaje pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor și transportul separat al acestora, dotate cu sisteme de monitorizare și cântărire.
✅ Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban și rural, zona de blocuri, să fie dotate cu recipienți pe culori:
🟨 galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal;
🟦 albastru pentru deșeurile de hârtie.
🪟 sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot.
⬛ în eurocontainerele negre, se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă.
🏡 Pentru zona de case, atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiecare gospodărie va primi:
➡️ o pubelă de 120 l pentru deșeurile din plastic/metal;
➡️ câte un sac de 120 l pentru hârtie/carton.
🚛 Deșeurile reciclabile vor fi preluate, individual, din „poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună.
🏣 Restul deșeurilor vor fi ridicate în zona de blocuri, mediul urban, zilnic, iar în mediul rural, o dată pe săptămână.
 "Colectarea selectivă a deșeurilor devine de astăzi un efort comun, al tuturor dâmbovițenilor. Pe această cale, adresez o rugăminte tuturor cetățenilor să ne sprijine în efortul comun de atingere a țintelor de reciclare, care nu pot fi îndeplinite decât printr-o colectare selectivă la sursă. Aceasta presupune să depozităm deșeurile pe fracții distincte, conform destinației recipienților, nu în amestec. Sunt convins că, prin colectarea selectivă a deșeurilor, răspundem așteptărilor tuturor dâmbovițenilor. Am creat infrastructura necesară colectării selective; acum, depinde doar de noi să o folosim așa cum trebuie. Colectarea selectivă este un pas important pentru sănătatea noastră, a copiilor noștri, este despre ceea ce lăsăm în urma noastră.
 Și sunt sigur că vrem să lăsăm în urma noastră un mediu curat!", a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.