• Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 8 noiembrie 2021, alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, la conferința de presă găzduită de managerul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Adrian Dumitru, cu prilejul semnării contractului de furnizare „DB-CF-02-Furnizare utilaje si echipamente operationale” - Lot 2: 42900000-5 - Diverse utilaje de uz general şi special, din cadrul „Proiectului Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Dâmbovița, în perioada 2014-2020”, în valoare de 124.000.000 lei.
  • „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” beneficiază de o finanțare în valoare de 449.874.319 Euro, echivalentul a 2.225.573.245,96 lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) - comune, orașe, municipii - și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.
 
Astăzi, s-a mai făcut încă un pas înainte în cel mai mare proiect finanțat din  fonduri europene, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”,  cu o valoare de 449.784.319 euro. 
Luni, 8 noiembrie, a fost anunțată semnarea primului contract de furnizare utilaje și echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei.
Alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de aproximativ 25.000.000 euro sunt în desfășurare.
 Vorbim de investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în acest proiect.
 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐝𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐞𝐧𝐢.
 Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt:
 Rețea de distribuție apă potabilă (nouă) – 300,5 km și reabilitată 59,9 km;
 Extinderea și reabilitarea conductelor de aducțiune – 198 km;
Construirea de stații de tratare – 8 buc;
 Reabilitare rezervoare de înmagazinare – 11 buc;
 Construirea de rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 17 buc.
 În sectorul epurării apelor uzate, investițiile sunt următoarele :
 Înființare și extindere rețea de canalizare – 448 km ;
 Conductă colector transfer/refulare sub presiune – 133 km;
 Stații noi de epurare – 2 buc ;
 Extinderi stații de epurare – 7 buc.
 Localitățile prinse în acest proiect  sunt Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea,Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Găești, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeți, Doicești, Dobra.
 
Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre impactul uriaș pe care proiectul îl va avea pentru județul nostru, atât prin amploarea lucrărilor, cât și prin numărul localităților beneficiare.
Cel mai mare proiect cu fonduri europene din judetul nostru avansează. Astăzi, se semnează contractul de furnizare echipamente cu o valoare de aproximativ 30.000.000 de lei și, în momentul de față, sunt în desfășurare alte 5 licitații pentru surse de apă, rezervoare, stații de clorinare și aducțiuni de peste 124.000.000 de lei. Vorbim aici despre investiții care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de operare și întreținere ale sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în 31 de localități dâmbovițene din cele 52 care sunt incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul nostru. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Se vor realiza peste 300 de km de rețele noi de apă, dar și sute de km de rețele de canalizare. La acestea se adaugă alte 9 localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița”.
 
"Sper ca, prin achiziționarea acestor echipamente, activitatea Companiei de Apă să se desfășoare mult mai eficient și mai rapid", a punctat directorul CATD, Adrian Dumitru.