Controversata decizie a lanțului german de magazine Kaufland de a monta garduri pentru separarea vaccinaților de nevaccinați a stârnit reacții vii în rândul opiniei publice. Și la Târgoviște s-a întâmplat să fie pusă în aplicare o astfel de măsură, însă, autoritățile locale au luat poziție.

Primarul municipiului Cristian Stan s-a arătat indignat de situație și a intervenit.

"Ei bine, ca persoană vaccinată și înțelegând deplin responsabilitatea față de semeni în contextul pandemic, sunt revoltat de amplasarea unor garduri metalice în incinta supermaketurilor K, care separă intrarea pentru vaccinați și nevaccinați și creează adevărate culoare în interiorul magazinului. Asta nu are nicio legătură cu prevenția. Să-i separi pe oameni cu garduri de sârmă de 2 metri înălțime e un gest ofensator, umilitor și discriminatoriu. Asta nu e responsabilitate, e abuz", a spus edilul.

În acest context, a dispus efectuarea unui control pentru a verifica legalitatea amplasării acelor garduri, raportat la disciplina în construcții, dar și la regulile privind securitatea la incendiu,  iar în urma acestor acțiuni, supermarketul a început demontarea gardurilor.
 
 
"Înteleg imperativul respectării unui act normativ, dar nu poți asigura respectarea unei legi prin încălcarea alteia, fără a mai aduce în discuție modul de-a dreptul degradant în care s-a procedat!", a opinat primarul Târgoviștei.