Mai mult de jumătate din numărul medicilor de familie aflați în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița nu s-au implicat în campania de  vaccinare anticovid. 

Datele vin de la CJAS Dâmbovița, prin vocea directorului general Cristina Sima.

"La acest moment, avem 97 de contracte de vaccinare din 203 medici aflați în relație contractuală cu Casa. Fiind contract nu putem să-i obligăm sub nicio formă. Unii nu au timp, alții nu se implică, motivația este diferită", a declarat aceasta marți, în cadru unei conferințe de presă de final de an.

Am prelungit contractele atât pe minitorizare cât și pe vaccinare până la 1 martie 2022. Din punct de vedere al finanțării, medicina primară stă și va sta cel mai bine. Încercăm în continuare să-i responsabilizăm pe medicii de familie și să-i facem să înțeleagă că sănătatea dâmbovițenilor e foarte importantă și pentru noi și ar trebui să fie și pentru dumnealor", a mai precizat Cristina Sima.

Potrivit CJAS, la nivelul județului Dâmbovița sunt aproximativ 240 de medici de familie, însă, doar 203 se află în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.