Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea Secției de Primiri Urgențe a SJUT.

Suprafața construită va fi de 1286 m2, din care suprafața utilă 915 m2. Valoarea totală a acestui proiect depășește 8 milioane de lei, iar contribuția CJD va fi de 3 milioane de lei.

"Pe lângă eficientizarea serviciilor privind sănătatea dâmbovițenilor, vom avea și un nivel ridicat al calității actului medical și mulțumesc tuturor cadrelor medicale care lucrează și vor lucra la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște", a declarat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Termenul de finalizare a acestei investiții este decembrie 2023, iar lucrările încep chiar mâine.

Șeful administrației județene a mai precizat că, în două săptămâni, se va desemna câștigătorul pentru construirea noului sediu al ambulatoriului, cu 4 etaje, investiție cu o valoare de 17 milioane de lei și o cofinanțare de 7 milioane de lei din partea CJD.

Extinderea secției de cardiologie va fi finanțată exclusiv din bugetul propriu al CJD. Va fi montat un angiograf, circa 2 milioane de euro. În martie să declarăm câștigătorul. În primăvara vor începe lucrările.

"Este un pas important pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Unitatea de Primire Urgențe este cartea de vizită a unui spital mare, SJUT fiind cel mai mare spital de urgență din țară, ca mărime, ca structură, număr de paturi și era nevoie de o asemenea investiție. Noi, ca și conducere  a SJUT, ne vom concentra pe creșterea calității actului medical. Dotarea și această investiție vor contribui la acest lucru și noi ne vom concentra pe atragerea medicilor specialiști", a subliniat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

La rândul său, primarul municipiului a salutat investițiile pe zona de sănătate.

"Este un program foarte ambițios de investiții, într-o zonă extraordinar de importantă, pentru că nu șiu ce domeniu poate fi mai important în comparație cu sănătatea, cu medicina de urgență. Particip cu bucurie la acest eveniment, îl felicit pe domnul președinte al CJD pentru aceste investiții și în general pentru sprijinul constant pe care l-a acordat și -l va acorda în continuare comunității târgoviștene", a transmis primarul Cristian Stan.