Cei interesaţi să achiziţioneze material săditor să o facă de la comercianţi şi producători autorizaţi, este apelul lansat de inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Dâmboviţa, Gheorghe Pătraşcu. El le recomandă cetățenilor interesați să nu le lase păcăliți de prețurile mai mici, atrăgând atenția că sămânța certificată este primul pas spre o producție performantă.

,,Îi rog pe toţi cei interesaţi să achiziţioneze material săditor şi mă refer la pomi fructiferi, butaşi de zmeură, de mur, de viţă de vie...  să o facă de la comercianţi şi producători autorizaţi care vând conform normelor legale şi aşa au şi garanţia soiului pe care îl cumpără. În cazul în care au dubii cu privire la provenienţă sau calitatea mărfii, pot să se adreseze Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor astfel încât colegii mei să poată lua măsurile necesare", a precizat Pătrașcu. (foto dreapta)

Insist cu rugămintea ca fermierii dâmboviţeni să folosească doar sămânţă certificată de calitate şi să nu cadă pradă mirajului acesta, de cel mai mic preţ.  Aşa cum am spus-o, de fiecare dată, sămânţa certificată este primul pas către o producţie performantă. Conform tematicilor de control, vom începe şi controalele în teren şi voi reveni la următoarele conferinţe cu aspecte privind modul de comercializare şi cum înţeleg comercianţii să respecte legea”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Dâmboviţa, Gheorghe Pătraşcu.