De la  1 martie începe depunerea la APIA Dâmboviţa a cererilor unice de plată. Acestea se vor putea depune până în data de 16 mai, fără penalităţi, având în vedere că data de 15 mai 2022 pică într-o zi nelucrătoare. 

,,Am început deja pregătirea campaniei în sensul că luăm legătura cu fermierii, le facem invitaţiile pe căile de comunicare la distanţă, deci nu mai trimitem invitaţii fizice, am început să facem programările.

Pentru fermierii cu suprafeţe mai mici de 50 ha listele cu programările vor fi afişate la primării. Vreau să mulţumesc tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene pentru că ne-au sprijinit în această activitate, dar şi în altele, de fiecare dată când le-am solicitat acest lucru, şi îi invit şi în acest an să se implice alături de noi pentru susţinerea fermierilor şi a agriculturii din judeţul nostru. Pentru fermierii mari, fiecare funcţionar care are în gestiune un anumit număr de fermieri va lua legătura telefonic, prin email, prin whatsapp cu fiecare fermier în parte şi vor stabili de comun acord o dată la care vor depune cererea. Până atunci se va lucra, cu ajutorul nostru fiecare fermier poate să actualizeze, să completeze declaraţia de suprafaţă", a explicat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase.

Elementul de noutate, pentru anul acesta, este că aplicaţia IPA ONLINE, aplicaţia în care se completează declaraţia de suprafaţă va fi funcţională pentru fermieri, pentru completare, începând cu 14 februarie 2022, a precizat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa.  

"Mai mulţi fermieri au adresat această rugăminte, să fie aplicaţia funcţională înainte de data de 1 martie, pentru că nu au început încă munca la câmp şi pot să se ocupe de treaba asta mai repede, iar după 1 martie să poată să depună cererea în timp util. În judeţul nostru, sunt aproximativ 25.000 de fermieri”, a mai precizat  Oana Năstase.