Calea București va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.  Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Investițiile vizează modernizarea și reabilitarea părții carosabile, reabilitarea trotuarelor, canalizarea, amenajarea unui sens giratoriu la intersecția cu localitatea Ulmi. Totodată, vor fi  reabilită pasarele supraterane la intersecția cu strada Grădinari. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște.

 

"În zona respectivă, noi vizăm și o pasarelă peste stradă. În afară de intrarea din spre Teiș, care intră într-un alt proiect pe care îl va realiza Consiliul Județean, cam aceasta este intrarea în oraș, care a rămas cu probleme în acest moment și mai este și trafic extraordinar de intens acolo, mai ales trafic greu. Cred că ar fi oportun să realizăm o investiție acolo în contextul în care, pe programe de finanțare, în afară de Anghel Saligny, care este full în momentul de față ca și solicitare pe finanțare, ne-am dus la maximum, la 43 de milioane pe cele două pachete de străzi, care sunt în acest moment în evaluare", spune primarul Cristian Stan.

"Un lucru este cert, vom semna contracte de finanțare la începutul acestui an pe o componentă importantă de străzi din municipiul Târgoviște, începând cu Calea Domnească, Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății, străzile din microraionul numărul patru, străzile din microraionul numărul trei, din cinci, din microraionul numărul nouă. Toate aceste lucruri le putem face, în ceea ce înseamnă reabilitarea Căii București, este un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean, care cred eu că este importantă pentru municipiul Târgoviște. Acest proiect de Reabilitare pentru Calea București presupune reabilitarea a 30.000 de metri pătrați” , a mai spus primarul municipiului Târgoviște.