Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Dâmbovița își prelungește programul de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, în perioada 10.03.2022 – 31.03.2022.

În momentul de față, numărul solicitărilor adresate Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte nu depășește capacitatea de procesare existentă la nivelul Serviciului. Măsurile dispuse au rolul de a preveni eventualele aglomerări la ghișee, în cazul în care vom avea un număr mare de solicitanți, și de a respecta cu strictețe timpul de așteptare al solicitantului. Astfel, începând de astăzi și până la sfârșitul lunii venim în întâmpinarea celor care doresc să-și facă pașaport în perioada următoare și prelungim cu două ore programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Dâmbovița", a anunțat prefectul Claudia Gilia.

"Înțelegem îngrijorările oamenilor și, prin acțiunile noastre, încercam să le venim în ajutor și să prevenim cozile sau alte situații nedorite. Totuși, îi îndemn pe cei care nu au nevoie urgentă de un pașaport, care nu au intenția să călătorească într-o țară care solicită la intrare un astfel de document de călătorie, să nu intre în panică și să nu facă acest efort financiar și risipă de timp doar pentru că așa fac și alții. România este o țară sigură.” , a mai precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Preluarea cererilor de emitere pașapoarte se face pe baza programărilor prin intermediul site-ului: e-pasapoarte.ro. Întrucât aplicația de programare online este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanți, există posibilitatea ca timpul de răspuns să fie peste media obișnuită. În cazul în care nu sunt identificate locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, cetățenii se pot programa la orice serviciu public de pașapoarte din țară.

Pentru evitarea deplasării la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, prefectul județului recomandă cetățenilor să solicite o dată cu depunerea cererii, expedierea documentului de călătorie la domiciliul sau reședința titularului.