A început elaborarea studiului de prefezabilitate pentru Drumul Expres București-Târgoviște, a anunțat, joi, 17 martie, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Acesta a organizat la sediul Consiliului Județean o întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la care a invitat primarii localităților care ar putea fi tranzitate de DX București-Târgoviște.
 
Au fost identificate 4 posibile trasee, fiecare având o lungime de aproximativ 60 de km. Varianta optimă va avea ca punct de plecare viitoarea Autostradă A0, se va intersecta cu DX Găești-Ploiești, punctul final fiind Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște.
 Caracteristicile tehnice luate în calcul vor fi:
📍 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens;
📍 Aproximativ 50 de poduri/pasaje/viaducte;
📍 2 sau 3 spații de servicii;
📍 1 sau 2 centre de întreținere.
 
 "Încă din 2020 am cerut construirea acestei rute rapide, independente de celelalte drumuri care leagă municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița de București, DX București-Târgoviște făcând parte dintr-o serie de propuneri făcute Ministerului Transporturilor pentru a fi incluse în Planul Investițional de transport al României pentru perioada 2020-2030", a precizat șeful administrației județene. "Vreau să pornim cu dreptul în acest proiect. Am scos la licitație studiul de prefezabilitate. I-am invitat la Târgoviște pe primarii localităților ce ar putea fi intersectate de Drumul Expres București – Târgoviște pentru a-și spune punctul de vedere. Avem 4 trasee posibile și, prin analize comparative succesive, vom rămâne cu varianta cea mai potrivită. Vă mulțumesc pentru prezență și pentru sprijin tuturor!”, a mai spus acesta.