Dispensarul din Corbii Mari, inaugurat joi, 24 martie,  este o unitate care poate rivaliza cu centre medicale urbane din toate punctele de vedere (spații, dotări, aparatură etc). Este o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare locală (PNDL II), valoarea acesteia fiind de 3, 2 milioane de lei.

"Încă mai am în fața ochilor imaginea vechiului „dispensar” de acum mulți ani - a fost una dintre rușinile cele mai mari ale acestei comune și unul dintre motivele pentru care am vrut să schimb ceva, din fruntea administrației", a declarat primarul Ionuț Bănică.

Unitatea sanitară are 2 cabinete pentru medicii de familie, 1 cabinet cardiologie și 1 cabinet pentru centru prelevare probe, 1 cabinet pentru hematologie, 1 cabinet ginecologie și 1 cabinet care va fi folosit pentru bolile cardiace.

"Noi am folosit această unitate sanitară și în perioada pandemiei, a fost deschisă ca și centru de vaccinare, iar acum toți cetățenii comunei vor beneficia de serviciile medicale care vor funcționa în aceste spații, spații pe care le vom concesiona și le vom oferi cetățenilor. Mulțumesc președintelui CJD că este alături de mine și, totodată, aș vrea să duceți mai departe o idee din partea unui primar, aceea că, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, se pot face și lucruri de acest gen, lucruri bune, lucruri durabile. Nu este adevărat că PNDL este un program prin care se sifonează bani, ci este un program care pe noi, ca și comunități locale, ca și comune, ne-a ajutat foarte mult. Este drept că am avut și aici noroc de un constructor bun și îi mulțumesc pe această cale”, a mai precizat edilul.

"Am luat acest model și l-am transferat pe Programul Județean de Dezvoltare Locală și ne dorim să avem astfel de investiții în toate localitățile din județul Dâmbovița. Vom investi în toate localitățile unde nu avem centre medicale, Ceea ce s-a făcut aici, la Corbii Mari, este puțin spus dispensar, pot să spun cu modestie că este un spital de care nu beneficiază orașe din județ și din România. Vă doresc mult succes. Voi fi alături de toate localitățile, de dâmbovițeni, și voi susține investițiile în astfel de obiective pentru comunitățile locale din județ. Mulțumesc cadrelor medicale pentru că au ales să vină la Corbii Mari, în această clădire modernă din mediul rural. Le urez multă sănătate locuitorilor comunei Corbii Mari și tuturor dâmbovițenilor", a subliniat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

"Vă felicit, vreau să urez succes doctorilor, medicilor de familie, care într-adevăr țin greul în ceea ce privește sănătatea locuitorilor și am înțeles că există 4800 de înscriși pe listele medicilor de aici. Într-adevăr medicii de familie au un merit extraordinar de mare, pentru că perioada prin care am trecut a fost una extrem de dificilă. Urez succes cadrelor medicale, să desfășoare acte medicale de calitate aici în această clinică. Succes tuturor!”, a spus  Carmen Holban, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.