Industria HORECA din județul Dâmbovița se confruntă cu o criză acută de personal calificat, susține președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița, Valentin Calcan.        

Pe zona forței de muncă, vedem ce se întâmplă din punct de vedere al școlarizării, vorbim la modul general. Sunt și niște cauze obiective, pentru că vă spun sincer că este și vina noastră pentru că nu reușim să facem familiile să înțeleagă că, dacă își vor trimite băiatul sau fata la o școală profesională din care să iasă un ospătar sau bucătar, este mult mai onorabil decât să încerce să-l ducă la o facultate unde se va rata. Din păcate, școlile profesionale sunt puțin tentante pentru familii. Avem școli profesionale în Dâmbovița, dar nu se ocupă locurile și eu cred că este vina noastră, a agenților economici, că nu reușim să explicăm familiilor, pentru că familiilor trebuie să le explicăm, să nu se mai gândească la faptul că, dacă copilul lor se duce să lucreze într-un domeniu precum HORECA sau în orice alt domeniu, ca strungar, electrician, instalator sau orice altceva, nu ar fi o profesie onorabilă. Din păcate, în ultimii 10-15 ani, prea mult am început să credem în faptul că toată lumea va intra într-o facultate și toți vor ajunge doctori docenți... pe lună. Nu se întâmplă așa ceva, iar domeniul HORECA se zbate într-o lipsă acută de forță de muncă”, atrage atenția președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița, Valentin Calcan.