Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat că a făcut astăzi, ultimul pas înainte de licitația construirii noului stadion de la Târgoviște.Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru proiectul „Complex Sportiv Stadion Municipal”, în cel mai scurt timp urmând să fie scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția acestuia.

 
Construcția, în valoare de 70 de milioane de euro, se va ridica pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Dâmbovița, iar contribuția financiară a CJD va fi de  5 milioane de euro. 
 
  "Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și  regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciuri din UEFA Europa League și UEFA Champions League, dar și meciurile echipei naționale de fotbal", a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.
 
 
Noul stadion va avea 𝟏𝟐.𝟎𝟏𝟐 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢; 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐬𝐦; 𝟒𝟑𝟒 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞; 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐭̦.
 "Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion", spune președintele CJ, Corneliu Ștefan.