Conducerea Casei Județene de Sănătate Dâmbovița a organizat, în premieră, la Târgoviște, la finalul săptămânii trecute, Gala asigurărilor sociale de sănătate. Evenimentul a fost găzduit de  Cinematograful „Independența” din municipiul Târgoviște și a marcat împlinirea a 23 de ani de la înființarea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița (CJAS).

 

Un eveniment important pentru noi, dar și un moment de conștientizare a nevoii de solidaritate a întregii societăți pentru dezvoltarea sistemului de sănătate dâmbovițean, a spus Cristina Sima, directorul CJAS.
Mulțumim tuturor celor care astăzi au fost alături de noi-Arhiepiscopia Targovistei, Consiliul Județean Dâmbovița, Instituția Prefectului Dâmbovița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Colegiul Medicilor, Asociația Medicilor de Familie, Furnizori de Servicii medicale publici și privați, Camera de Comerț și Industrie Dâmbovita, Consiliul de Administrație CAS Dâmbovița, parlamentari, medici și asistenți medicali, oameni de afaceri.
Mulțumim totodată colegilor noștri, Președinți-directori generali ai CAS Prahova și CAS Buzău, dl. Catalin Măguleanu și Dna Eliza Onisel pentru prezență și susținere.
Și nu in ultimul rând, mulțumim colaboratorilor noștri minunați - Liceul de Arte "Bălașa Doamna"- care ne-au demostrat încă o dată că muzica este balsam pentru suflet, iar sănătatea sufletului este strâns legată de sănătatea trupului, muzica fiind prin natura ei, vindecătoare, a mai spus Sima.
 
Sunt onorat să fiu astăzi prezent la acest eveniment, ce marchează 23 de ani de activitate pentru Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Vă urez la mulți ani tuturor celor care activați în această structură! Rolul dumneavoastră este deosebit de important – utilizarea eficientă a tuturor resurselor financiare și umane în interesul asiguraților din sistemul public național de asigurări sociale de sănătate. Așa cum am mai spus cu diferite prilejuri, sănătatea dâmbovițenilor este o prioritate pentru mine și administrația județeană. Un sistem sanitar centrat pe nevoile cetățeanului, accesul la servicii medicale corespunzătoare rămân o preocupare pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Cum tema principală a acestei gale este solidaritatea în sistemul de sănătate, eu sunt aici pentru a reconfirma sprijinul meu și disponibilitatea de colaborare, pentru că scopul nostru este unul comun. O felicit pe doamna director Cristina Sima pentru inițiativa organizării acestei gale și îi urez mult succes în activitatea pe care o desfășoară în slujba dâmbovițenilor!”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 Înființată în anul 1999,Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița funcționează în baza prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare, ale statutului casei de asigurări de sănătate aprobat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), ale regulamentului de organizare și funcționare cu respectarea prevederilor legii și ale normelor elaborate de CNAS.