Vești extraordinare pentru pacienții care suferă de afecțiuni urologice! Dâmbovițenii cu astfel de probleme se pot trata la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde tânărul medic urolog Bogdan Podeanu realizează intervenții chirurgicale minim invazive.

Format la București și în Franța, medicul Bogdan Podeanu are 30 de ani, este din Videle, Teleorman, însă, a ales Târgoviștea, unde intenționează să rămână.

Am ales Târgoviștea pentru că am auzit că există aparatură aici și nu o folosește nimeni și am vrut să vin și să-i dau drumul la treabă, a arătat Bogdan Podeanu.

Efectuăm cu succes intervenții chirurgicale endoscopice minim invazive (pe canal), în boli precum hipertofia benignă de prostată, pacienții care suferă de rumori vezicale sau pacienți care suferă de stricturi de uretră, a precizat medicul, care a explicat că avantajele constau într-un timp de spitalizare mai scurt și o recuperare postoperatorie mai rapidă. 

În viitor, sperăm să extindem spectrul patologiilor ce pot fi tratate minim invaziv la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, prin achiziționarea de aparatură specifică, de instrumente noi. În felul acesta, vom putea trata, de exemplu, colicile renale refractrare la tratamentul medicamentos sau litiaza de aparat urinar. Sunt convins că împreună vom putea să facem toate aceste lucruri în beneficiul pacienților din județul Dâmbovița, a mai spus tânărul medic urolog.