Spectacolul „Casa”, al Teatrului Național Satiricus din Chișinău, programat azi, 14 iunie 2022, la ora 20.30, se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

„Casa”, după Maxim Gorki: Un spectacol dur, neordinar şi, în acelaşi timp, emoționant. Dumitru ACRIS plasează cu temeritate în prim-plan omul și visele sale.

“De fapt, ce sunt visele? Le are, cu siguranță, fiecare dintre noi. Și toţi îşi doresc să și le vadă realizate. Dar ce urmează atunci când visele se destramă, când nu mai există nici puteri, nici dorință de a merge înainte, când constați că pentru orice vis trebuie să plătești un preţ, uneori mult prea mare? lar fericirea începe să se asocieze mai mult cu un mit frumos, dar intangibil. Posibil ca atunci oamenii să se transforme în animale și, hămesiţi şi lacomi, devin capabili și sfâşie pe oricine, numai să-și satisfacă această foame malefică și să-şi umple golul din interior. Şi cine ajung să fie victimele lor? Poate chiar cei mai apropiaţi… Tocmai cei care ar fi trebuit să fie apreciați mai mul decât propria lor viaţă? Și ce va fi atunci când se va vărsa sângele lor…?” – Dumitru ACRIȘ (Moscova).