Aproximativ 70 de jandarmi dâmbovițeni vor fi la datorie în perioada 17-19 iunie a.c., atât în județ, cât și în municipiul Târgoviște, astfel încât cetățenii să petreacă în condiții de siguranță acest sfârșit de săptămână, anunță IJJ Dâmbovița.

Efectivele de ordine publică vor acționa zilnic în șase localități dâmbovițene, unde vor avea loc manifestări cultural-artistice și sportive, astfel:

  • în zilele de 17,18 și 19 iunie a.c.: “Babel F.A.S.T.” în Târgoviște și întrunirea moto “Black Helmets 2022”, ce se va desfășura pe dealul Muscel din localitatea Mănești;
  • în zilele de 18 și 19 iunie a.c. la Campionatul Național de Motocros, care va avea loc pe circuitul Sângeriș din municipiul Moreni;
  • duminică, 19 iunie a.c.: Ziua Comunei Lucieni, “Festivalul Călușului” în Uliești și bâlciul anual “Zborul” în localitatea Crevedia.

Principala misiune a jandarmilor dâmbovițeni, alături de polițiști, va consta în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise, precum și revenirea eventualelor fapte de natură antisocială.

Pe această cale, adresăm participanţilor la aceste manifestări următoarele recomandări preventive:

  • să dea dovadă de un comportament civilizat şi să respecte măsurile adoptate de organizatori și ale structurilor de ordine publică pe timpul derulării evenimentelor;
  • să sesizeze, orice situație de pericol ori faptă antisocială, fie prin contact direct la patrulele de ordine și siguranță publică, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.