Primarul Pucioasei, Constantin Ana, a explicat pe Facebook de ce nu mai organizează, anul acesta, zilele orașului. 
 
”În acest Weekend trebuia sa ne întâlnim la Zilele Băilor Pucioasa, după 2 ani de pauză! Din păcate însă, lucrările din Parcul central ne-au pus in situația de a căuta un nou amplasament pentru organizarea acestui important eveniment!Ținând cont de anvergura pe care a căpătat-o acest eveniment la precedentele ediții, am încercat sa identificam o locație care să ne permită o desfășurare de amploare, in așa in fel încât (și) ediția de anul acesta să fie una memorabilă!
Probabil unii au intuit, alte persoane m-au văzut cu partenerii noștri măsurând in zona, locația ce se preta era una singură: zona sensului giratoriu de la hotel CERES, cu blocarea centrului orașului, de la Bulevardul Gării până la Aleea Ardealului! Numai că vestea primită de la CNAIR in momentul demarării formalităților pentru obținerea avizului de la proprietarul și administratorul drumului, ne-a făcut să ne oprim!
De ce?! In conformitate cu prevederile Ordinului 1836/2018, CNAIR percepe taxe pentru închiderea circulației pe Drumurile Naționale între 120 și 150 euro pentru fiecare oră (!!!)
O socoteală sumară ne-a arătat faptul că trebuia sa plătim o sumă de peste 85.000 de lei DOAR pentru a putea folosi această zonă a drumului național, o sumă pe care eu o consider imensă și neacceptabilă!
Așa că, am considerat că trebuie să renunțăm și la această variantă, repet singura ce se preta, din punctul nostru de vedere, pentru o manifestare de amploare!
Concluzia este ca oricât de puternică ar fi dorința revederii, oricât de mare ar fi dorința de distracție, cu regret vă anunț faptul că nici anul acesta nu putem organiza Zilele Băilor Pucioasa!
Sper ca 2023 să ne redea Parcul central și o data cu el șansa revederii!
Până atunci vă las cu imagini ale petrecerilor din anii in care bucuria începuse să facă parte din normalitatea comunității noastre!
PS. Bugetul complet al acestui eveniment era calculat la maxim 250.000 lei, din care 100.000 lei veneau de la partenerii si sponsorii nostri! Practic, 35% din bugetul manifestărilor il plăteam la CNAIR!
Asta, in situația in care nici eu, nici dumneavoastră nu cunoaștem vreun HIT de al lor🙃!”, a notat primarul orașului Pucioasa pe pagina de facebook.