Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit astăzi, 27 noiembrie, slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Sf. Ioan Gură de Aur” și „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”  din Municipiul Târgoviște.

Evenimentul a avut  loc cu prilejul împlinirii a trei decenii de la înființarea Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, în vecinătatea căreia se află și biserica.

Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada 2011-2022, sub atenta îndrumare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, utilizându-se fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al Municipiului Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița.

Sfântul locaș este în formă de cruce, cu o turlă principală deasupra naosului și două turle mai mici deasupra pronaosului, iar pictura bisericii a fost realizată în tehnica a secco.

Cu prilejul târnosirii bisericii, toți credincioșii  bărbați și femei se vor închina și vor putea intra în Sfântul Altar, pe tot parcursul zilei.