DGASPCD Dâmbovița a obținut finanțare  pentru susținerea cheltuielilor de investiții și reparații capitale ale tuturor centrelor de zi și rezidențiale destinate adulților din județ. 

”Din cele 37 servicii sociale de tip rezidențial care au obținut finanțarea la nivel național, 16 sunt în subordinea DGASPC Dâmbovița”, a precizat directorul instituției, Ionela Sandu.

”Acestea vor fi dotate cu echipamente moderne, astfel încât condițiile pentru găzduire și recuperare adulții cu dizabilități din sistemul de protecție socială să fie îmbunătățite substanțial. Sumele vor fi acordate în tranșe, de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, pe măsură ce sunt efectuate lucrările de investiții.

Valoarea asigurată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este de 787 060 de lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 10% din totalul finanțării primite. De asemenea, instituția va asigura cheltuielile ulterioare de funcționare și de păstrare a destinației sociale a obiectivului pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data semnării procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor de investiții finanțate de minister”, a mai precizat Sandu.