Duminică, 18 decembrie, la Sala „Independența” din Târgoviște a avut loc,  în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
Evenimentul a fost susținut de Corul „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviştei și de Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, ambele dirijate de Lect. univ. dr. Mihail Vlădăreanu.

Remarcabilă a fost participarea mezzosopranei Ștefania Boloș din cadrul Filarmonicii „George Enescu” din București și a baritonului Yuriy Țsiple, artiști cunoscuți în spațiul cultural românesc și european, dar și promotori ai valorilor noastre creștine.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat, mai ales pentru cei tineri, semnificația pastoral-misionară a colindelor, care, prin intermediul unor frumoase dar simple cuvinte și a muzicii pline de sensibilitate ne transmit bucuria Nașterii Domnului, dar și principalele învățături de credință, ​ într-un mod concentrat și ușor de reținut. Asemenea îngerilor, magilor și păstorilor, colindătorii ne împărtășesc Vestea cea Bună a Întrupării Fiului lui Dumnezeu, îndemnându-ne să facem din sufletele noastre adevărate iesle, prin curăție, credință și iubire, pentru a-L primi, așa cum se cuvine, pe Mântuitorul lumii. Sub chipul Dumnezeiescului Prunc, Dumnezeu ne arată că iubirea, dăruirea, jertfelnicia și bunăvoința sunt darurile firești ale omului și că pacea, reconcilierea și buna înțelegerea sunt mijloacele autentice prin care noi putem trăi prezența Lui și-L putem slăvi în mod autentic.

Întregul concert a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Târgoviștei.